Els infants d’educació primària escolaritzats el curs 2023-2024 en un centre escolar públic o en qualsevol centre privat en règim de concert es podran beneficiar d’un ajut de 100 euros per adquirir material escolar. Els comerços i establiments de Prats de Lluçanès adherits, de moment, a la plataforma on bescanviar els vals són Cal Lila, la Llibreria Cal Siller i l’Estanc.

Els ajuts, impulsats per la Generalitat de Catalunya, s’hauran de destinar a l’adquisició de material escolar en un sentit ampli, és a dir, elements d’escriptura, papereria, llibres de text, literatura infantil i juvenil, diccionaris, calculadores, motxilles, estoigs i jocs educatius. També es permet l’adquisició de llicències de continguts educatius digitals.

Els vals es distribuiran per correu postal durant els mesos d’estiu, de manera que el material es pugui adquirir pel curs 2023/2024. Un cop rebuts els vals per correu postal, s’han d’activar a la web habilitada amb un codi personal per cada alumne que facilitarà el centre educatiu i que es podrà bescanviar fins al 30 de novembre. L’objectiu dels vals escolars és pal·liar l’increment de preus de les despeses relacionades amb l’escolarització.