Aquest dijous ha posat punt i final el procés de pacificació del carrer Mateu Garreta iniciat l’estiu passat. L’alumnat i el professorat de l’escola Lluçanès, l’institut Castell del Quer i l’EMAL han decorat la zona dibuixant imatges i formes, amb la col·laboració de les famílies, les AFA i el Centre d’Estudis i Recursos de la Transhumància i amb el suport en logística i materials per part de l’ajuntament.

⁠La pacificació realitzada en aquest carrer, que també inclou el lateral del camí de terra i l’entrada dels centres, i una zona pintada i limitada davant els centres, permetrà esponjar la circulació, protegir i garantir la seguretat de les persones que estudien i treballen als centres, i generar un espai sense vehicles en aquest entorn. Més sa i més net.

A més, s’ha construït una paret musical a la paret lateral de l’EMAL, espai que a partir d’ara també estarà obert en horari lectiu per a poder-hi estar.

La temàtica de la zona pintada ha estat la transhumància i els jocs cooperatius.

Així, durant l’horari lectiu (de dilluns a divendres, de 8 del matí a 8 del vespre), es recomana fer servir la circulació de vehicles única (pujada pel c/Pelegrí Casades i baixada c/Mateu Garreta) i està prohibit estacionar sobre la zona pacificada i pintada. Fora d’aquest horari, es permet l’estacionament únicament si és imprescindible i no hi ha altres llocs disponibles per aparcar a prop.

Durant el procés de pacificació s’ha gravat un vídeo, que es presentarà a la mostra Sambori d’Òmnium, un projecte basat a incentivar la creació de propostes artístiques i culturals de creació i autoria col·lectives amb l’objectiu de fomentar l’empoderament cultural i el sentiment de pertinença comunitari per part de l’alumnat de les escoles.