Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha comunicat a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès l’activació del Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT)per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de que es puguin produir nevades importants aquest cap de setmana a Pirineu, Prepirineu, Ports de Besseit, muntanyes de Prades i cotes mitjanes a partir de 500 metres.

La principal recomanació és limitar la mobilitat a les hores que es preveu que nevi i sobretot portar les cadenes al vehicle.

Nevada a Prats de Lluçanès el 4 de febrer de 2015

Segons l’SMC, durant el matí de dissabte la baixada de temperatures serà notable i les nevades començaran a afectar sobretot el Pirineu i Prepirineu. En aquesta zona acabarà nevant a totes les cotes, i en altres zones del territori la cota de neu baixarà fins al voltant dels 400 metres. En tot l’episodi, es podran acumular gruixos de més de 50 cm per sobre dels 2.000 metres.

A les comarques del Pirineu i Prepirineu tant oriental com occidental, la probabilitat de què s’acumulin més de 5cm per sobre dels 600 metres és molt alta, de 4 sobre 6; mentre que també pot nevar, però amb menys probabilitat, a la resta de comarques de la Catalunya Central, interior de Barcelona, Lleida i el terç sud de Catalunya.

Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució en els desplaçaments a les zones on és previst que nevi i extremar les precaucions al volant i en les activitats a l’aire lliure. Cal portar cadenes i saber com es posen. En el moment de la nevada, si és abundant o acumula gruixos de neu, cal evitar la mobilitat per facilitar la neteja de les vies i evitar el col·lapse. Tots els consells davant les nevades els podeu trobar al web del Departament d’Interior al que podeu accedir des d’aquí.

Podeu estar constantment informats sobre l’estat d’alerta del NEUCAT a la pàgina de Facebook de la Direcció General de Protecció Civil o a través del compte de twitter@emergenciescat.