El ple celebrat aquest dimecres, 24 de febrer, a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès aprova per unanimitat el reglament de la Taula d’Esports del municipi amb la voluntat de fomentar un espai de participació entre entitats esportives del poble i que comptarà amb la representació dels dos grups municipals.

A la mateixa sessió, es va aprovar amb els vots dels 11 regidors amb representació al ple la recuperació del pagament total de la paga de desembre de 2012 que es va deixar de cobrar d’acord amb la legislació estatal.

La modificació dels estatus del Consorci del Lluçanès per a la promoció dels municipis delLluçanès es aprovar amb l’abstenció dels 5 regidors de CiU. L’alcaldeIsaac Peraire, va recordar que això ha d’esdevenir una solució temporal fins que es creï l’esperat Consell Comarcal del Lluçanès, al que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va manifestar el seu suport en la visita realitzada el passat divendres, 19 de febrer al nostre poble.

En el torn d’informacions, les diferents regidories de l’equip de govern van exposar els treballs realitzats en què cal destacar el procés participatiu pel nou Espai Social per a la gent gran que s’està realitzant des de la regidoria d’Acció Social, encapçalada per Anna Plans, i en què s’està parlant amb les diferents persones usuàries per tal de realitzar un nou equipament d’acord amb les necessitats demandades.

Aquí també es van explicar actuacions com la rehabilitació de la gespa del camp de futbol, la piscina, l’àrea d’autocaravanes, la creació del nou portal de transparència que es pot visitar aquí, les més de 300 descàrregues actuals de l’app gratuïta municipal o les obres pel dipòsit d’aigües.

En el torn de preguntes, cal destacar la creació d’un grup de treball amb la participació deCiU i ERC per treballar en la despoblació de Prats de Lluçanès arrel d’una pregunta realitzada pel grup a l’oposició. Així, des de l’equip de govern es va explicar que per aquest motiu es va crear una regidoria de demografia, inexistent en les anteriors legislatures, i per afrontar unes polítiques que en els darrers anys no s’havien treballat per la manca de polítiques en aquest àmbit.

Podeu veure la retransmissió total del ple en aquest enllaç i seguir-lo via Twitter amb l’etiqueta #PlePrats.