El Ple de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès ha aprovat aquest dimecres el Pla de Promoció Econòmica i Comercial de Prats de Lluçanès 2023-2027. La proposta ha rebut el suport dels grups del govern (Junts per Prats i ERC Prats) i l’abstenció de l’oposició (Movem Prats). La regidora de Promoció Econòmica, Montse Boladeres, ha estat l’encarregada d’explicar als membres de la corporació, el tipus de governança, els objectius, l’estratègia i els reptes del Pla.

Boladeres ha exposat que el Pla de Promoció Econòmica i Comercial de Prats de Lluçanès “pretén contribuir a la dinamització de l’economia i el comerç del municipi a través d’accions concretes”. També ha apuntat que l’estratègia “vol treballar per generar i aprofitar les oportunitats i per resoldre situacions desavantatjoses”.

Boladeres ha explicat que el Pla “ha d’afavorir el comerç, el treball, el mercat, les activitats empresarials, les entitats i associacions, l’educació, la cultura o l’esport, ja que també són àmbits generadors d’activitat econòmica del municipi”.

El Pla planteja tres línies estratègiques principals de treball amb diferents accions per a cadascuna. Així, es vol reforçar la relació entre les empreses i l’Ajuntament; potenciar els serveis de suport a l’empresa, el comerç, el turisme i l’ocupació; i desplegar projectes de suport al desenvolupament econòmic.

La regidora ha exposat algunes de les accions contemplades en el pla, entre les quals ha desacatat els 8.000 € que es destinen a la promoció del mercat setmanal; els 4.000 € a potenciar la competitivitat comercial; els 16.000 € a executar plans d’actuació per impulsar el comerç, modernitzar-lo i dinamitzar els locals buits; els 10.000 € a fomentar el coworking, l’economia social i l’emprenedoria; els 14.000 € a la Càtedra del Món Rural o els 15.300 € al teixit associatiu. 

A banda, el Pla també contempla l’impuls del turisme, la creació d’una escola d’oficis; l’ordenació i planificació de l’espai comercial urbà amb la reforma de la plaça Nova i la zona del mercat, connectant-ho amb el carrer Major i el Passeig.

Governança del Pla

El Pla de Promoció Econòmica i Comercial de Prats de Lluçanès serà dirigit per la regidoria de Promoció Econòmica. En farà el seguiment la Taula de Dinamització Econòmica, que es reunirà cada tres mesos.

Calendari i pressupost

El desplegament del Pla estarà marcat per un calendari amb les actuacions específiques entre els anys 2023 i 2027, i estarà dotat amb un pressupost total de 52.900 € per al 2024 i tots els recursos tècnics necessaris.