Del 17 al 23 d’abril es va celebrar la 1a Setmana Cultural a Prats de Lluçanès, una mostra de les moltes propostes i activitats culturals que es fan a la vila. La iniciativa va sorgir de l’Escola Municipal de Música Josep Cirera que va ser protagonista de moltes de les activitats. Contes musicals, concerts de corals, i el Festival Jove com a mostra del talent local.

La regidoria de Cultura, Educació i Joventut es va bolcar en la iniciativa donant suport a totes les entitats que hi volguessin col·laborar. Així, l’Escola Bressol La Pitota va oferir als infants tres sessions de Contes per petits i no tan petits, l’IES Castell de Quer va exposar una selecció dels Treballs de Recerca realitzats pels alumnes de 2n de Batxillerat i l’Escola Lluçanès i FEDAC Prats van participar en el concurs literari de Sant Jordi. L’AMPA de La Pitota es va encarregar de donar el tret de sortida amb la representació d’un conte per a tots els assistents.

Per la seva banda, l’Ajuntament va organitzar dues activitats a Cal Bach que van tenir una bona acollida: El concert a càrrec del Quartet Indiano de Corda amb instruments fets per Joan Boixadé i les Copes de poesia, una nova proposta que va combinar la lectura de poemes amb maridatge de vins. Els poemes van ser recitats per Josep Riera, Vicenç Ambrós, Teresa Ribera, Robert Jové i Pere Vila. El maridatge de vins va anar a càrrec de David Gomis de Cal Siller. La proposta va ser tenir una gran acceptació, omplint tots les places disponibles.

El darrer dia de la Setmana Cultural va coincidir amb la celebració de Sant Jordi. Parades de llibres i roses vam omplir els carrers del poble durant tot el matí. Un dels actes del dia va ser la presentació del Festival Cantilafont que va anunciar la pròxima edició a Santa Eulàlia de Puigoriol a les Tres Fonts. Ben a prop, al Safareig, el col·lectiu “Fem Safareig”, juntament amb Òmnium Osona van organitzar l’activitat “Estenem la poesia”.

La Coral Sant Jordi va oferir una missa cantada que va emocionar a més d’un. Al migdia, es va celebrar el dinar de germanor de la Gent Gran de l’Espai Social, amb els membres de la coral, al Resturant Cal Quico.

La jornada va concloure amb la representació teatral “El criat de dos amos” a càrrec de Trebinella Teatre de Perafita, organitzat per la Penya Blaugrana de Prats de Lluçanès.

Clicant a la següent fotografia podreu accedir a la galeria fotogràfica de la Setmana Cultural: