Prats de Lluçanès acollirà dissabte 19 de desembre i diumenge 20 la campanya de donació de sang a L’Espai. Els horaris que s’establiran són els següents:

  • Dissabte 19: de 10 a 2 i de 5 a 9 del vespre.
  • Diumenge 20: de 10 a 2 del migdia.

Cal reservar cita prèvia des del web donarsang.gencat.cat o a través del telèfon d’atenció al donant 935573566.

La regidora d’Acció Social, Montse Juvanteny anima als pradencs i pradenques i gent del Lluçanès a participar-hi per tal de començar l’any amb unes bones reserves de sang i garantir així els tractaments de les properes setmanes.

Per què són essencials les darreres donacions de l’any? 

En pocs dies arriben les festivitats nadalenques, períodes en què la donació baixa pel canvi d’hàbits de la ciutadania. És per això que les properes setmanes és important disposar de 800-1000 donacions diàries per garantir els tractaments del final d’any, amb especial atenció a les plaquetes, que caduquen als cinc dies i són essencials per als pacients oncològics.

Totes les campanyes es poden consultar des del web donarsang.gencat.cat.

L’Escola Fedac Prats col·labora en la donació de sang

Un any més, els alumnes de 6è de l’escola FEDAC han participat  aprenent sobre la sang, la donació i diferents aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper. Amb el lema “Si dones sang salves vides” animen a tothom a participar-hi.

Des del Banc de Sang i Teixits i l’Ajuntament volem agrair la tasca feta pel Ricard Pla Prat, President de l’Associació de Donants de sang d’Osona. Durant anys  ha  estat un  gran referent per a la donació de sang, amb un ferm compromís i altruisme i un magnífic acompanyant dels donants.