Aquest diumenge 13 de desembre, Prats de Lluçanès ha viscut una edició única i excepcional de Santa Llúcia que ha mantingut l’essència de la centenària fira de Santa Llúcia i on han pogut gaudir especialment els pradencs i pradenques.

Durant tot el matí, el centre del poble s’ha omplert de parades d’artesans, productors i elaboradors de proximitat i productes nadalencs, així com les parades del mercat setmanal. També s’ha pogut visitar la 2a mostra de pessebres als locals buits del carrer Major i les talles de fusta elaborades pels mestres fusters que han participat a la 4a Mostra d’aquest ofici tradicional. Podeu recuperar el vídeo del procés de creació de la talla de fusta dedicada al poble en aquest enllaç.

Els jardins de Cal Bach s’han omplert d’animació i disbauxa amb dues propostes de circ; el taller de circ càrrec de l’Espai de Circ Arcàdia i “La Cirquestra” a càrrec d’Improvisto’s Krusty Show.

Santa Llúcia ha inaugurat el Mercat de Nadal de la plaça de l’Església que es podrà visitar també el cap de setmana del 19 i 20 de desembre i els dies previs a Nadal, 22, 23 i 24 de desembre. Dissabte 19 de desembre es pintarà un quadre en directe que s’exposarà durant les festes de Nadal a un local del carrer Major. Se sortejarà el 10 de gener entre totes les persones que hagin comprat al mercat de Nadal.

Finalment, a les 6 de la tarda, l’artista pradenca Ada Vilaró ha representat l’obra “360 grams” en una sala Polivalent amb l’aforament limitat complet.

En el marc de Santa Llúcia també s’han donat a conèixer els guanyadors del primer concurs de versions de la nadala “Fum, Fum, Fum”, arrelada al nostre país gràcies al músic i pedagog pradenc Joaquim Pecanins.

La millor versió en la categoria professional és la de David Canal&amics que guanyen un premi de 600 euros. La formació també gravarà el videoclip a Prats de Lluçanès. La Coral Contratemps i Nassau són els guanyadors de la categoria amateur i actuaran el 19 de desembre al Mercat de Nadal si les mesures vigents ho permeten.

Dona un cop d’ull a la galeria d’imatges de Santa Llúcia 2020.