El jurat del primer concurs de versions del “Fum, fum, fum” format per representants de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, del Festival Cantilafont, d’Òmnium Osona i el Lluçanès i de l’Ajuntament ha escollit com a millor versió en la categoria professional a David Canal&amics que guanyen un premi de 600 euros. La formació també gravarà el videoclip a Prats de Lluçanès i se’n farà difusió al llarg d’aquestes festes.

La Coral Contratemps ha estat la considerada la millor versió en la categoria amateur obtenint un premi de 150 euros i una actuació en directe durant el Mercat de Nadal del proper dissabte 19 de desembre, si les mesures sanitàries ho permeten. A més, el jurat ha acordat atorgar un accèssit en aquesta categoria a la versió de Nassau que també podrà actuar i guanya 150 euros del concurs organitzat per l’Ajuntament i Òmnium Osona-El Lluçanès.

El regidor de Fires i Festes, Isaac Romero, agraeix la participació de totes les persones que tant a nivell professional com amateur han presentat les seves propostes, i valora molt positivament la primera edició del concurs que serveix per promoure el patrimoni festiu de Prats i donar suport a la cultura en uns moments gens fàcils pel sector. De cara a la propera edició es tindrà en compte l’opció d’establir diferents categories a nivell coral o solista.

Properament es podran escoltar les cançons guanyadores a través dels canals habituals de l’Ajuntament.

El concurs està emmarcat en la celebració de Santa Llúcia. Es tracta del primer certamen de versions de la nadala “25 de desembre” coneguda amb el nom de “Fum, fum, fum”, una cançó que, com moltes altres de la mateixa tipologia, se’n desconeix l’origen, però de la qual Prats de Lluçanès n’és el bressol. En total són catorze versions les cançons que reunien les condicions per participar-hi: set en la categoria professional i set en l’amateur.