L’Ajuntament amb col·laboració de l’ADF Lluçanès i Bombers, fa una crida ciutadana per la prevenció d’incendis forestals davant l’alt risc d’incendi que aquest estiu està acompanyant arreu del país, més alt que anys enrere.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament fa una crida a la col·laboració i compromís ciutadà per evitar situacions de risc en l’entorn forestal.

S’aconsella que en la mesura que sigui possible estripeu una franja dels camps dels vorals de carretera i de tocar els pobles, entenent que és prioritari acabar els treballs de sega i embalar.

La col·laboració de la ciutadania és clau per prevenir i evitar situacions de risc, ja que malauradament, un 40% dels incendis són ocasionats per descuits o negligències. En cas que es detectin columnes de fum és molt important avisar ràpidament al 112.

Entre d’altres recomanacions, es demana evitar conductes de risc prop de zones boscoses i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle o caminant, encara que sembli apagada. És important mantenir l’espai rural (bosc, rius, rieres,…) net per impedir que la brossa pugui provocar un incendi i/o serveixi de combustible.

Recordem també que des del mes de juny està actiu l’operatiu del Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) format per un vehicle i dos informadors que recorren les poblacions de Prats, d’Olost, Oristà, Perafita i Sant Martí d’Albars.