Aquest dissabte al vespre, Prats de Lluçanès ha commemorat el 83è aniversari de l’assassinat del President Lluís Companys a mans del franquisme amb un acte unitari davant del monument a la seva persona. La cerimònia, organitzada per l’àrea de Memòria Històrica del consistori, ha comptat amb la participació de tots els grups municipals de l’Ajuntament i de veïns i veïnes del poble.

L’acte ha començat amb la lectura del manifest institucional d’homenatge a Companys, a càrrec de la primera tinent d’alcaldia, Montse Boladeres. A continuació, representants de cadascun dels grups municipals han llegit una poesia. En acabat, s’han llançat quatre salves en record a l’afusellament del President en mans dels franquistes.

La segona part de l’acte ha inaugurat l’espai en memòria de les persones represaliades pel franquisme. Montse Boladeres ha estat l’encarregada de descobrir la placa commemorativa, situada davant del monument de Lluís Companys. En finalitzar l’acte, s’ha repartit coca i llonganissa entre totes les persones assistents.