Prats participarà, un any més, a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni que es duran a terme durant el proper cap de setmana arreu de Catalunya. Enguany els actes al municipi començaran dissabte 10 d’octubre i s’allargaran fins diumenge 18 d’octubre.

Tal i com explica la regidora de Patrimoni, Montserrat Juvanteny, “en aquesta edició es va un pas més enllà, ja que a la programació també s’hi ha inclòs activitats organitzades per altres entitats del municipi”. A més, Juvanteny subratlla que aquest any l’acte institucional d’homenatge al president Lluís Companys s’organitza de forma conjunta amb el grup municipal d’ERC Prats i entitats locals.

La primera proposta tindrà lloc dissabte 10 d’octubre a partir de 2/4 d’11 del matí amb la ruta guiada “Confiscacions a Prats de Lluçanès (1936-1939)” a càrrec de Roser Reixach i Anna Gorchs, amb la col·laboració de M. Àngels Parareda. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia a: patrimoni@pratsdellucanes.cat fins el dijous 8 d’octubre, inclòs.

Des del grup municipal ERC Prats també s’organitzen diversos actes per posar en valor el patrimoni de Prats. Dilluns 12 d’octubre, a les 5 de la tarda es farà una passejada guiada a l’Espai de memòria de Prats de Lluçanès. Cal fer inscripció prèvia a erc@pratsdellucanes.cat.

Dijous 15 d’octubre, a les 9 del vespre, a l’Esplanada de Lurdes se celebrarà l’acte Institucional d’Homenatge al President Companys: amb la lectura de poemes i llançaments de coets. L’acte està organitzat des de l’Ajuntament, ERC Prats i la col·laboració d’entitats locals.

Finalment, diumenge 18 d’octubre, a les 6 de la tarda a l’Espai es farà la projecció del documental “Milicianes”, i conversa posterior amb Gonzalo Berger, autor del llibre “Les milícies antifeixistes de Catalunya” i autor del documental. Cal fer inscripció prèvia a erc@pratsdellucanes.cat.