Un any més, Prats se suma a les Jornades Europees del Patrimoni que enguany arriben a la 30a edició i se celebraran el cap de setmana del 9 i 10 d’octubre. Dissabte 9 d’octubre, a les 10 del matí, s’organitzarà una ruta del carlisme a Prats que anirà conduïda per Cooltur Turisme Cultural.

Tot caminant, es visitaran diferents punts relacionats amb el carlisme: Passeig, Plaça Esglèsia, Plaça Vella, la Cadira d’en Galceran i Cal Camps. La durada aproximada serà de dues hores. Les places són limitades i ja es pot fer reserva prèvia a través del telèfon 93 856 01 00 o al correu electrònic cultura@pratsdellucanes.cat.

Diumenge 10 d’octubre es presentarà el llibre Els Galceran de Prats de Lluçanès. Idealistes, herois o bandolers? de Joan Anton Abellán, editat per l’Ajuntament amb la col·laboració de Cal Siller. La presentació tindrà lloc a ¾ d’1 del migdia a la plaça de l’Església i comptarà amb la benvinguda a càrrec de l’alcalde Jordi Bruch i la presència de l’autor de l’obra. També intervindran Manel Gost, Josep Riera, Lluís Vila i Empar Sáez.