Divendres 1 d’octubre farà quatre anys de la celebració del referèndum sobre la independència de Catalunya.

Des de l’Ajuntament i les entitats del Consell per la República de Prats i Òmnium Cultural Osona i Lluçanès s’organitzen diverses activitats per recordar i commemorar aquesta data.

En primer lloc, dijous 30 de setembre, vigília del primer d’octubre l’Espai acollirà la projecció del documental ‘De matinada’ que narra els fets de la matinada del 23 de setembre de 2019, quan 500 agents de la Guàrdia Civil van fer deu registres a set localitats catalanes, i van acabar detenint nou persones, set de les quals van ser traslladades a Madrid acusades de terrorisme.

Després de la projecció hi haurà una taula rodona amb Txevi Buigas, un dels represaliats del 23S. L’acte està organitzat pel Consell Local per la República de Prats.

D’altra banda, fins al 12 d’octubre la Sala de Cal Bach es pot visitar l’exposició dels 60 anys d’Òmnium Cultural. A través de diversos plafons es coneixen els moments claus de la història de l’entitat.

La mostra es pot veure en horari de dilluns a divendres de 9 a 1 del migdia i els dissabtes i diumenges de 10 del matí a 2 del migdia.