Gent de Prats, del Lluçanès i de comarques veïnes han gaudit de la tradicional Fira de Santa Llúcia de Prats de Lluçanès, celebrada aquest diumenge, 13 de desembre, amb el bestiar i la maquinària agrícola com a element destacat.

Al llarg d’un matí molt assolellat, també s’ha comptat amb diferents activitats solidàries per col·laborar amb La Marató de TV3, la presentació d’una aplicació gratuïta del municipi per a mòbils i tauletes, diverses activitats organitzades per entitats locals i La Grossa de Cap d’Anypassejant per comerços i carrers del poble, entre d’altres.

Montserrat Juvantenyregidora de Promoció del Municipi, explica que una cinquantena de parades de firaires, artesans, productors del Lluçanès i entitats han omplert els carrers del centre del poble.

Juvanteny afegeix que tant des del sector comercial com turístic s’ha fet una valoració molt positiva de la Fira per l’impacte econòmic rebut.

La regidora remarca que aquest cap de setmana s’ha donat el tret de sortida a la campanya comercial de la Unió de Botiguers i Comerciants amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal, en què es poden guanyar més de 1.500 euros en vals de compra als comerços adherits a l’Associació i de la que en podeu trobar més informació aquí.

El mateix diumenge de Fira, la Sala Polivalent ha acollit amb èxit el Concert de Nadal de l’Escola Municipal de Música Josep Cirera i Armengol i seguidament, al Pavelló Municipal s’hi ha celebrat el Festival de Nadal de Patinatge del Club Patí Lluçanès.

Els actes programats que s’emmarquen dins la Fira de Santa Llúcia han començat el passatdivendres, 11 de desembre, amb la presentació del llibre de Vicent PartalDesclassificat: 9-N, amb l’autor, periodista i director de Vilaweb.

Dissabte, l’Església Parroquial ha acollit un concert amb la soprano Natasha Tupin, el baríton Joan Garcia Gomà i el pianista Josep Buforn a benefici del viatge dels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Castell del Quer.

Per primera vegada, dins d’aquesta programació, s’han celebrat dues jornades tècniques del sector primari. La primera xerrada i taula rodona Escorxadors de proximitat. Una aposta per a la qualitat agroalimentària, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) amb un elevat nombre de públic assistent, ha tingut lloc aquest matí de dilluns, 14 de desembre, a la Sala Cal Bach.

La segona xerrada informativa, Les valoracions cadastrals de les construccions rústiques,amb Maite Pujol, de la Unió de Pagesos, tindrà lloc aquest dimarts, 15 de desembre, a les 8 del vespre a la Sala Cal Bach.

Ambdues jornades tècniques compten amb la col·laboració del Consorci del Lluçanès i del mateix consistori.