El VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges arriba a Prats de Lluçanès amb dues sessions que tindran lloc a l’Espai els propers divendres 16 de febrer i 1 de març a les 8 del vespre. Enguany, la proposta tindrà el municipi com a única localització i centralitzarà tot el públic d’Osona i el Lluçanès.

La primera sessió, amb el títol “Avui i demà”, projectarà sis curtmetratges que comparteixen la idea de canvi, de trànsit, de retorn, de mons que s’abandonen i que es recuperen, de ferides que es tanquen. La segona, “Una mena de joc”, recollirà sis històries que ens confronten amb els moments clau de la vida on hem de decidir com participem del món, redescobrim la història o trobem noves mirades sobre un objecte. Consulta els detalls de tots els curtmetratges en aquest enllaç.

Les entrades són gratuïtes i és necessari inscriure-s’hi prèviament:

 

Sobre el VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges

Es tracta d’un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de curtmetratges de qualitat en català, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. És un festival únic perquè arriba a més de 90 sales d’arreu dels Països Catalans simultàniament durant els mesos de febrer i març. És un punt de trobada entre creadors, públic i referents del sector, una oportunitat per compartir l’experiència del cinema en llengua catalana.

Els curtmetratges seleccionats fan valer la qualitat per sobre de la quantitat. Les obres representen una mostra de la qualitat, diversitat i risc de la creació cinematogràfica en català en el format del curtmetratge, de tota mena d’hibridacions de gènere, posant especial atenció en el talent emergent.

El VOC també organitza jornades de debat per ser un punt de trobada on compartir l’anàlisi necessària per entendre l’estat de la qüestió del cinema català amb els diversos agents del sector implicats. Així com per conèixer de primera mà els processos creatius dels cineastes tant nacionals com internacionals.