Prats de Lluçanès organitza més d’una trentena d’activitats i propostes per omplir de màgia i esplendor els espais i carrers del poble durant les festes de Nadal. El programa presenta activitats entre el 14 de desembre i el 7 de gener, i inclou espectacles culturals, activitats esportives i solidàries, propostes per dinamitzar els eixos comercials i els tradicionals actes de Nadal. Les activitats han estat organitzades per l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i el teixit associatiu del poble.

El regidor de Cultura i Festes, Jordi Batriu, explica que l’Ajuntament “ha preparat un programa molt tradicional, però que cada any intenta incorporar novetats per sorprendre a tothom. Aquestes propostes van més enllà de la feina que es fa des de l’Ajuntament i les entitats, és la ciutadania la que, amb la seva participació, fa que a Prats es visqui Nadal amb alegria i il·lusió, amb gent al carrer”.

Les activitats comencen el dijous 14 de desembre, amb l’activitat per a La Marató de TV3 sobre la salut sexual i reproductiva. Es tracta de la presentació del llibre “The Butterfly Circus” d’Elisenda Mallol Comas, i la del curtmetratge en el qual està inspirat “Una crida a la inclusió i a ser”. Serà a les 5 de la tarda a l’Espai Social de la gent gran. La programació completa es pot consultar en el següent enllaç.

La vigília de Nadal

El 24 de desembre, durant la vigília de Nadal, la Unió de Botiguers i Comerciants de Prats de Lluçanès convida els infants i les famílies del poble a fer cagar el Tió a la plaça Nova, a 2/4 de 12 del matí. L’organització demana a les famílies que portin bastons per participar en l’activitat. A banda, la Colla Gegantera, organitza una nova edició del Txupitassu de Nadal al Pavelló Municipal, a partir de 2/4 d’1 de la nit.

Cap d’Any

El 31 de desembre, l’últim dia de l’any, començarà a les 2/4 de 12 del matí, a la plaça de l’Església, amb la celebració del Cap d’Any infantil, organitzat per la Unió de Botiguers i Comerciants. A partir de les 5 de la tarda, al Passeig del Lluçanès, es durà a terme una nova edició de la Sant Silvestre, amb la modalitat de cursa infantil i adulta. Les inscripcions es faran presencialment abans de la sortida. Més tard, a partir de la 1 de la nit, el Pavelló Municipal acollirà la Revetlla de Cap d’Any per donar la benvinguda al 2024.

Els Reis de l’Orient

La Comissió de Reis, encarregada d’organitzar la rebuda als Reis de l’Orient a Prats de Lluçanès, farà l’anunci de l’arribada dels Carters Reials el dijous 28 de desembre, a les 6 de la tarda pels carrers del poble i, a les 7, al Juguem a Prats. Els infants podran donar les cartes als Carters Reials el diumenge 31 de desembre, a partir d’¼ d’1 del migdia, a la plaça de l’Església, a la plaça Nova i al Passeig del Lluçanès.

La rebuda als Reis de l’Orient tindrà lloc el divendres 5 de gener, amb la Cavalcada Reial pels carrers del poble. L’arribada de Ses Majestats està prevista a les 6 de la tarda pel cantó de Lurdes. Els actes de celebració per l’arribada dels Reis de l’Orient tancaran el mateix dijous a 2/4 d’1 de la nit, amb la Discomòbil Reial al Pavelló Municipal.

Espectacle familiar Dins el cau del Tabalet

Diumenge 7 de gener, per tancar les activitats de Nadal, es proposa l’espectacle familiar Dins el cau del Tabalet de Farrés Brothers i cia a la Sala Polivalent. És una proposta dirigida a infants d’entre 3 i 8 anys, amb una durada de 25 minuts i un aforament de màxim 25 persones per passi. Entre les 10 i les 12 del matí es faran un total de 3 passis.

El conte del Tabalet explica la història d’un petit conill que es queda sol al cau perquè la seva mare surt a buscar menjar. Mentre l’espera, van passant animals que l’animen a sortir a jugar. Ell, prudent, es queda al cau fins que un soroll l’atrau tant que no pot resistir les ganes de sortir. És una serp que el vol atacar! En aquesta versió, a més de la mare, els seus amics també l’ajudaran a espantar la serp.

Les entrades anticipades tenen un preu de 4€ (0–3 anys gratuït) i es poden comprar a l’Ajuntament o al web entrades.pratsdellucanes.cat.

Programa per a tots els veïns i veïnes

El programa de Nadal s’ha repartit en format paper a totes les cases del poble perquè el veïnat pugui consultar detalladament cadascuna de les propostes organitzades per a Nadal. El díptic inclou una postal de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès com a mostra de desig d’unes bones festes per a tots els veïns i veïnes.

La xilografia que acompanya la felicitació és obra de Dimitri Coppola i, el text, de Maria Carme Arnau Manresa.