El ple de l’Ajuntament de Prats d’aquest mes de setembre va nomenar el nou Jutge de Pau titular i suplent del consistori. La votació es va fer en vot secret durant la sessió ordinària híbrida, en format presencial i telemàtic que es va celebrar aquest dimecres al vespre a la sala de Plens. Així doncs, la jutgessa titular escollida va ser Elisenda Plana Crosas i el jutge suplent Joan Ferrer Vivet.

També es va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació de serveis d’intervenció administrativa en l’activitat dels ciutadans i les empreses a través del sotmetiment a prèvia llicència. En aquesta ordenança, s’hi introdueix una nova taxa de 20 euros per activitats pop up, és a dir, activitats de venta temporal de productes de proximitat i artesans de durada temporal de com a molt dos mesos.

La regidora de Comerç, Montserrat Juvanteny, va detallar que la mesura servirà per dinamitzar i omplir de forma temporal els locals buits que hi ha al municipi i ampliar així l’oferta comercial del poble.

A la sessió, Glòria Borralleras va prendre possessió del càrrec com a nova regidora d’ERC Prats, en substitució d’Isaac Peraire que va formalitzar la seva renúncia al darrer ple municipal.

Va prosperar una modificació de crèdit per import de 65.976,50 euros que inclou, entre d’altres, la insonorització del buc d’assaig del Casal del Jovent i la reforma i manteniment d’equipaments culturals del municipi.

A l’apartat de mocions, el grup ERC Prats va presentar tres mocions, totes elles van ser aprovades per unanimitat. Una primera per a la trobada de regidors i regidores i alcaldes i alcaldesses del Lluçanès. En segon lloc, una moció per a l’activació de la Taula de Pagesia i Món Rural per tal de posar en valor i defensar la pagesia del territori. El regidor de Món Rural, Josep Vilà, va declarar que properament es convocarà la primera trobada de la Taula i es calenditzaran les reunions futures.

La darrera moció d’ERC Prats per al retorn a l’IVA reduït del 10% del sector de la perruqueria, barberia i estètica també va comptar amb tots els suports.

A l’apartat de precs i preguntes, el grup d’ERC Prats va preguntar per l’Escola Motriu i Esportiva, va instar a millora la via pública, concretament repintar els passos de vianants a la plaça Nova. També van preguntar sobre la possible ampliació de l’horari i serveis de l’oficina del DARP, entre d’altres.

Des del RAP Prats es va demanar les activitats que es preveuen per l’U d’Octubre, es van exposar diferents propostes de millora vinculades a la piscina municipal, entre d’altres.

Podeu recuperar la sessió aquí.