Divendres 11 de desembre, a les 6 de la tarda, en el marc de Santa Llúcia se celebrarà la jornada tècnica en línia: “Rutes eqüestres, una oportunitat de desenvolupament turístic sostenible”. El regidor de Fires, Isaac Romero, remarca que es tracta del fruit de les jornades tècniques d’una renovada Fira de Santa Llúcia que l’any passat va començar a apostar pel bestiar eqüestre i el territori.

El Lluçanès és un dels territoris del país amb més bestiar equí per càpita, un fet que singularitza casa nostra. La pràctica a cavall seguint rutes eqüestres tant a nivell individual i per lliure o com a paquet turístic organitzat, és un producte turístic que té possibilitats per desenvolupar-se al Lluçanès, ja que conforme un seguit d’activitats respectuoses amb el medi, que beneficien la comunitat local i que posen en valor el patrimoni i el territori.

Així doncs, la Jornada pretén preparar al sector turístic i els agents del territori per a poder desenvolupar un producte turístic competitiu i únic a Catalunya, i esdevenir, així una oportunitat econòmica de desenvolupament turístic.

La benvinguda anirà a càrrec de Ramon Lletjós, director dels Serveis Territorials del DARP a la Catalunya Central. Entre els ponents, intervindran Maria Faura, tècnica de turisme i patrimoni Consorci del Lluçanès, Francesc Comes i Sr. Ramon Montanyà, col·laboradors i dissenyadors de les rutes eqüestres al Lluçanès. Joan Pi, membre de la Junta Directiva de l’AMAC (Associació de Marxes a Cavall a Catalunya) i vocal de la Federació Catalana d’Hípica i Josep Ramon Casas, propietari i gerent de Catalonia Horse Trails. L’alcalde de Prats, Jordi Bruch clourà la jornada.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt.

Aquesta jornada es realitza en línia. El dia abans totes les persones inscrites rebran l’enllaç d’accés a l’aula virtual des d’on podran seguir-la.

Per a més informació podeu contactar amb el Consorci del Lluçanès: Tel. 93 888 00 50 o al correu electrònic turisme@consorci.llucanes.cat.