El passat cap de setmana, Prats de Lluçanès ha acollit el raid Le Centaure, una cursa que ha despertat un gran interès i ha mobilitzat centenars de persones contribuint a dinamitzar l’activitat turística i econòmica del territori a escala internacional.

La competició, considerada la més dura d’orientació nocturna a cavall, va començar el divendres 8 de març a la matinada. Els participants eren genets provinents de Catalunya, França, Espanya i altres nacionalitats europees. Tot i la intensa pluja en la primera etapa, els genets van cavalcar una seixantena de quilòmetres que disposava de vint punts de control, i l’endemà, també de nit, va tenir lloc la segona etapa, de 40 quilòmetres. Els recorreguts donaven la volta a tot el Lluçanès, i els participants només podien dur una brúixola per orientar-se i no sobrepassar uns límits de velocitat.

L’Ajuntament de Prats de Lluçanès vol fer extensiu el seu agraïment a tots els voluntaris i col·laboradors que van donar suport a l’organització per atendre totes les necessitats dels equips i de la prova. La celebració de Le Centaure ha mobilitzat centenars de persones, més d’un centenar de les quals provenien d’altres països.

Amb esdeveniments com Le Centaure, Prats de Lluçanès es consolida com a destí hípic de referència. L’Alcalde, Jordi Bruch i el regidor d’Esports, Pep Peraire han volgut posar en valor el potencial de la nostra comarca per acollir proves com aquesta: “tenim un paisatge ple de contrasts, que presenta una gran varietat de paisatges que van des de la muntanya fins a les passejades a la vora de rius i boscos. Aquest entorn únic, la converteix en un destí ideal per a la pràctica de l’hípica durant tot l’any i la  consolida com un destí atractiu per als amants d’aquests esports.”

A continuació es pot veure un recull d’imatges del cap de setmana (Fotos: Le Centaure).