El ple de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès d’aquest mes de juliol va aprovar l’adhesió al protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament en l’àmbit laboral del Consorci del Lluçanès. Tal com va exposar l’alcalde, Jordi Bruch, a la sessió, l’Ajuntament de Prats vol aconseguir un entorn de treball productiu, segur i respectuós, motiu pel qual pren mesures de prevenció i abordatge de l’assetjament en l’entorn laboral.

Poc després d’iniciar-se el ple es va comunicar la renúncia de la regidora d’Educació, Hisenda, Igualtat i Sostenibilitat, Vanessa Gómez Pedragosa per motius personals. Gómez va donar les gràcies als companys i companyes d’equip i tècniques municipals que l’han ajudat durant aquests tres anys al capdavant de les àrees d’Educació, Hisenda, Sostenibilitat i des de fa uns mesos Igualtat. L’alcalde i la resta de regidors i regidores van agrair-li la dedicació i feina ben feta durant aquesta etapa al consistori pradenc.

Altres punts que van prosperar a la sessió van ser l’aprovació del padró d’habitants que a data 1 de gener de 2022 va ser de 2.627 persones, l’aprovació del compte general 2021 o la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei d’escola bressol La Pitota. Segons va remarcar Bruch, aquesta modificació inclou la modificació de la taxa per a l’escolarització gratuïta, en l’horari habitual, dels infants de dos anys als ensenyaments d’educació infantil a les escoles bressol publiques, una mesura promoguda pel Departament d’Educació. La bonificació del departament, però no inclou el servei d’acollida ni el servei de menjador.

Pel que fa a la modificació de crèdit 3/2022 es va aprovar amb els vots de de Junts per Prats, Movem Prats i les abstencions d’ERC i el RAP. Entre les partides que s’hi inclouen hi trobem el manteniment de les instal·lacions de la piscina i la pista de pàdel, una partida per destinar a la festa de la gent gran, una nova partida per destinar a formació, per l’adquisició d’un cotxe per la brigada municipal i per la instal·lació d’aparells de telegestió del camp de futbol per fer-lo més eficient.

Es van presentar un total de quatre mocions. La primera presentada per tots els grups municipals de suport als jutges de pau per no suprimir la figura dels jutges de pau i mantenir les seves funcions. ‘Creiem que és una figura molt necessària per acabar resolent petits conflictes en municipis com el nostre’, va exposar Bruch.

Una segona presentada per Junts per Prats, Movem i ERC per l’aprovació del manifest de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació que es va aprovar amb l’abstenció del RAP. Des d’aquest grup es va preguntar a la resta de membres de govern, quina finalitat tindria l’aprovació d’aquest manifest. Des de Junts i ERC es va explicar que era una forma de ratificar el que ja s’ha anat aprovant i una forma de recordar-ho i insistir.

Per la seva banda, ERC Prats va presentar una moció pel suport de la transhumància al Lluçanès que va comptar amb el suport de tots els grups i una segona per l’impuls de l’agenda rural de Catalunya que també va ser aprovada per unanimitat.

Durant l’apartat d’informacions, l’alcalde Jordi Bruch va demanar la col·laboració de la ciutadania per tal de fer un ús responsable de l’aigua i aplicar les mesures de gestió i limitació de consum que va ser publicades i difoses a través d’un ban municipal.

Finalment, a l’apartat de precs i preguntes, des del grup d’ERC es van presentar diverses qüestions entorn del TastaQmarca: ‘Creiem que es podria debatre la ubicació als jardins o retornar-la al passeig, que hi hauria d’haver més punts de venda de tiquets i hi havia dificultats per trobar taula,’ va afegir el regidor Pere Vila. Per la seva banda, el regidor de Fires, Josep Vilà, va aclarir que s’han recollit suggeriments: ‘estrenar una nova ubicació suposa també fer autocrítica i valorar els pros i contres’, va comentar.

Entre altres qüestions, des d’ERC Prats van esmentar la posada en funcionament de l’Oficina de recollida de denúncies dels Mossos, tot i que el servei prestat els sembla insuficient. També es van enumerar propostes de millora d’espai públic a les Tres Fonts i a la Font de les Coves. Van reiterar també el seu suport amb l’Ajuntament per desencallar l’oficialitat de la comarca del Lluçanès.

Pel que fa al RAP es van fer dues aportacions entorn la piscina municipal: en primer lloc si hi ha possibilitat d’aplicar descomptes a les entrades de la piscina a les persones amb diversitat funcional i en segon lloc van traslladar queixes de manca de neteja als vestidors de la piscina. Tant l’alcalde com el regidor d’Esports, Josep Vilà van agrair les aportacions i van comprometre’s a buscar-hi solució.

Recupera la sessió del ple aquí.