La pagesia està cridada a participar a les eleccions agràries els dies 25 i 26 de març. Per primera vegada, els comicis es duran a terme únicament mitjançant el sistema de votació electrònic.

En el cas del Lluçanès, el punt d’assistència pel vot electrònic és a Prats de Lluçanès, a Cal Bach el dijous 25  i el divendres 26 de març.

Qui pot votar: El cens el formen 20.609 electors i electores, majoritàriament persones físiques que han fet la declaració agrària i també persones jurídiques. Consultar cens electoral

Què es vota: Els electors escullen els 10 membres de la Taula Agrària, l’òrgan de diàleg permanent entre el sector de la ramaderia i l’agricultura i el Govern.

Com participar:

  • Vot electrònic remot: El dia 25 de març els electors i electores poden votar remotament. En el cas dels professionals autònoms, es poden identificar amb l’IdCat Certificat, el DNI electrònic o altres certificats reconeguts. També es pot votar amb el sistema de reconeixement biomètric. En aquest cas, cal sol·licitar-ho entre l’1 i el 22 de març.
    Les empreses han de votar de manera remota el dia 25 de març i s’hauran d’identificar mitjançant un certificat electrònic qualificat.
  • Vot electrònic presencial: Els professionals autònoms podran votar de manera presencial el 25 i 26 de març amb el DNI des de qualsevol dels punts d’assistència al vot electrònic repartits per tot Catalunya.

Podeu consultar tota la informació dels comicis en aquest enllaç: http://agricultura.gencat.cat/ca/departament/eleccions-agraries/