Aquest dilluns 20 de juny ha començat ha treballar l’operatiu del Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) a Prats, un dispositiu actiu durant els mesos d’estiu a la demarcació de Barcelona que porta a terme un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació, adreçades a evitar l’inici dels incendis forestals.

La campanya, que estarà activa fins l’1 de setembre, s’organitza conjuntament amb l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, l’Agrupació de Defensa Forestal del Lluçanès (ADF) i la Diputació de Barcelona. L’operatiu format per un vehicle i dos informadors serà compartit amb les poblacions de Prats, d’Olost, Oristà, Perafita i Sant Martí d’Albars.

Els seus objectius són: evitar l’inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població, establir les eines i estratègies necessàries per a l’anticipació a l’inici i propagació d’un incendi forestal, detectar els incendis forestals el més ràpidament possible i col·laborar amb els dispositius de prevenció i extinció d’altres institucions.