Diumenge, 14 de maig, Prats de Lluçanès celebra la tradicional revetlla de Sant Isidre, una celebració que es caracteritza per l’encesa de petites fogueres amb estris vells i tota mena d’andròmines recollides pels diferents veïnats i masies; el sopar entre els veïns i veïnes de cada barri del poble i el llançament de petards durant la nit de revetlla.

Cal recordar a totes les cases de pagès i masies que vulguin encendre fogueres, que prèviament han de sol·licitar el permís de foc a les oficines municipals de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.

Les fogueres s’han d’encendre a partir de les 10 de la nit i fins a la 1 de la matinada. L’encesa s’ha de fer de manera responsable per evitar possibles incidents relacionats amb el foc. Tothom qui encengui una foguera haurà de disposar de mànegues d’aigua al seu entorn.

L’encesa de fogueres en la vigília de Sant Isidre és un ritual per allunyar els mals esperits que poden amenaçar les collites, en un moment en què els camps estan començant a créixer i els brots de la sembra hivernal són més dèbils. D’aquesta manera, s’invoca a Sant Isidre, patró de la pagesia, perquè resguardi els camps i horts.