El proper dissabte, 14 de maig, vigília de Sant Isidre, Prats de Lluçanès acollirà la tradicional revetlla de Sant Isidre, enguany ja amb total normalitat. Una celebració que inclou l’encesa de petites fogueres fetes amb estris vells i tot tipus d’andròmines recollits pels diferents veïnats i masies, un sopar entre veïns i veïnes i el llançament de petards.

Segons explica el regidor de Món Rural, Josep Vilà, l’equip de govern anima a la gent a participar-hi i recuperar els sopars populars celebrats en els diferents barris i gaudir d’una nit de revetlla el costat de la foguera.

Des de l’Ajuntament es recorda que totes les cases de pagès i masies que vulguin encendre fogueres, han de sol·licitar el permís de foc a les oficines municipals del consistori.

Els Agents Rurals informen que les fogueres s’han d’encendre a partir de les 10 de la nit i fins a la 1 de la matinada i actuar amb responsabilitat, ja que Prats de Lluçanès és un municipi amb un alt risc d’incendi forestal. A més, caldrà disposar de mànegues d’aigua a la zona d’encesa de les fogueres.

Aquest costum d’encendre fogueres la vetlla de Sant Isidre estava destinat a combatre els mals esperits que podien amenaçar les collites, en un moment en què els camps estan començant a créixer i els brots de la sembra hivernal són més dèbils. Per aquest motiu, s’invocava a Sant Isidre, un dels protectors de la pagesia catalana perquè resguardés els camps i horts.