Del 14 al 22 d’abril Prats de Lluçanès es bolca en la celebració de les activitats de la Setmana Santa amb un programa complet, amb els actes tradicionals al capdavant i amb propostes perquè en gaudeixin petits i grans.

Les activitats engegaran el diumenge de Rams, dia 14 d’abril, amb el Racó de les Experiències: Estenedor de fotografies de mones, a partir de les 11 del matí, a la plaça de l’U d’octubre.

A 3/4 de 12 del migdia, a la plaça de l’Església, Benedicció de palmes i rams. I a la 1 del migdia, a Cal Bach, Presentació del llibre: Ramon Boladeres, RAMBOL d’Arcadi Vilà Serrat. Organitza: Comissió Any Rambol

El Dimecres Sant, a les 6 de la tarda, a l’Església Parroquial, es farà la tradicional benedicció de l’aigua i de la sal.

El Dijous Sant, 18 d’abril, a partir de 2/4 d’ 1 de la nit, a la Sala Polivalent, Sant Txupitassu 2019. Preu+txupitu: 5 euros Organitza: Colla Gegantera.

El Viacrucis pels carrers del poble arribarà Divendres Sant a partir de 2/4 de 8 del matí. A 2/4 de 5 de la tarda, al carrer de la Font, Homenatge als pradencs deportats a camps nazis. Col·locació de llambordes Stolpersteine amb informació dels deportats a càrrec d’Anna Gorchs Font i Roser Reixach Brià i amenitzat amb música.

A les 9 del vespre, pels carrers del poble, Processó del Sant Enterrament. Inici i final a l’Església Parroquial.

Dissabte Sant, 20 d’abril es presentarà el llibre Guerra i repressió a Prats de Lluçanès d’Anna Gorchs Font i Roser Reixach Brià, a 2/4 de 12 a la sala d’actes de l’Espai. Amb la intervenció del conseller Lluís Puig Gordi, de l’alcalde Isaac Peraire Soler, de l’historiadora Queralt Solé Barjau i de les autores.

A 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça de l’Església, Espectacle familiar amb el Professor Karoli. Tot seguit, Sorteig de mones i lots de Sant Jordi. Organitza: Prats de botigues.

A les 10 de la nit, a l’Església Parroquial, Vetlla Pasqual.

Diumenge de Pasqua, 21 d’abril, a 2/4 de 10 del matí, a la plaça de l’Església, Inici dels Balls de Bastons. Els Bastoners i els Estelladors recorreran carrers i places del poble durant tot el matí.

Racó de les experiències: A partir de les 11 del matí, a la plaça de l’U d’octubre, Estenedor de fotografies de Sant Jordi. Sortint de missa de 12, a la Plaça de l’Església Balls de bastons.

Els actes tancaran el dilluns de Pasqua, al matí, a les cases de pagès, Balls de bastons. A les 11 del matí, Missa a Sant Andreu de Llanars. Seguidament, al mateix lloc, Balls de bastons.

A 2/4 de 6 de la tarda, a Sant Andreu de Llanars, Audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa.

Recordar que L’Oficina de Turisme de Prats de Lluçanès estarà oberta els festius de Setmana Santa i el diumenge al mercat.

DÍPTIC SETMANA SANTA 2019