A l’acte inaugural hi van participar Isaac Peraire, alcalde i president del Consorci del Lluçanès, Laia Font, regidora de Joventut, i Iolanda Moragues, cap del Servei de Programes Socials de la Diputació de Barcelona.

L’exposició “Controles?”, produïda per la Diputació de Barcelona, està adreçada a tres col·lectius: adolescents d’entre 12 i 15 anys, joves a partir dels 16 anys, i pares i mares, professionals i adults. L’objectiu és proporcionar informació sobre drogues i treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum; promoure actituds responsables entre els joves treballant habilitats per a la vida, i reflexionar sobre l’estil educatiu dels pares i les mares per prevenir el consum de drogues dels fills i les filles. Aquesta segona edició mostra una actualització dels materials i els continguts per apropar encara més la informació a la ciutadania.

“Controles?” és una exposició itinerant pels municipis de la demarcació de Barcelona. Des del 2012 ha itinerat per 42 municipis i ha estat visitada per més de 25.786 persones, de les quals 20.117 han estat joves estudiants.

A Prats de Lluçanès hi han programades 10 visites guiades amb 250 joves del municipi i d’altres municipis dels voltants (Lluçà, Olost, Oristà ,Perafita, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí d’Albars, Santa Maria de Merlès i Sobremunt) que estudien a l’Institut Castell del Quer. També es faran diverses sessions formatives amb professorat de primària i secundària, professionals de sanitat i serveis socials, professionals d’entitats del lleure, pares i mares, gent gran i càrrecs polítics.

23 de març a les 13.00h: Xerrada amb professionals de la Salut i Serveis Socials

28 de març a les 16.00h: Xerrada amb Professorat de secundària

28 de març a les 17.30h: Xerrada amb professorat de primària

29 de març a les 17.00h: Xerrada per a pares i mares

30 de març a les 19.00h: Xerrada amb entitats del lleure

31 de març a les 11.00h: Xerrada amb avis i avies

Iolanda Moragues, cap del Servei de Programes Socials de la Diputació de Barcelona, també va presentar el centre SPOTT de Barcelona, un espai d’ajuda per prevenir tot tipus de dependències. Una de les actuacions que actualment s’està portant a terme és el programa d’addicció a les pantalles (videojocs, mòbil, internet i xarxes socials…) adreçat a adolescents i joves menors de 21 anys.

L’exposició està oberta del 22 de març al 4 d’abril de 2017, de dilluns a divendres de 9.30 h a 14.30h. Dimarts, dimecres i dijous de 15.30 a 17h, per a visites concertades. Dimarts, dimecres i dijous de 17 a 19 h, entrada lliure.

 Aquí podeu veure la galeria d’imatges de l’exposició: