Al llarg de la setmana passada, diferents actes organitzats des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès van servir per donar suport al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, fixat el 25 de novembre.

Usuaris del Casal del Jovent elaboren un llaç lila

Així, el dimarts, 24 de novembre, diverses persones usuàries del Casal del Jovent van elaborar un llaç lila que el dimecres, 25 de novembre, es penjaria a la façana de l’Ajuntament, al llarg de tot el dia, com a mostra de suport contra aquesta realitat social.

El llaç lila llueix a la façana de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès el 25 de novembre

Des de les 5 de la tarda i fins a les 8 del vespre, tots els pradencs i pradenques que van passar per davant de l’Ajuntament van poder donar un cop de mà contra la violència envers les dones pintant el mural Mans liles contra la violència de gènere, en una activitat promoguda des del Casal del Jovent i amb la col·laboració de Marta Ferrer.

Procés de creació del mural davant de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès

Paral·lelament, a dins de l’Ajuntament, es projectava gratuïtament la pel·lícula Te doy mis ojos d’Iciar Bollaín, protagonitzada per Laia Marull i Luis Tosar, guanyadora de 7 premis Goya l’any 2003, com a millor pel·lícula, millor actriu i actor principal, entre d’altres guardons, i on la violència envers les dones hi és molt present.

Més tard, a un quart de 9 del vespre, diversos regidors i regidores de l’Ajuntament van llegir conjuntament el Manifest institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que podeu llegir aquí, amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de la importància de fer polítiques preventives.

Seguidament, al ple extraordinari celebrat, es va aprovar unànimement una moció de suport a favor d’aquesta lluita tal i com podeu llegir en aquest enllaç.

Lectura del Manifest davant de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès

El dissabte, 28 de novembre, al camp de futbol, i després de fer-se un minut de silenci per la mort del regidor de Via pública i Espais públicsRamon Font, el passat dijous, 26 de novembre, l’alcalde i regidor d’esportsIsaac Peraire, i el president del FC Pradenc,Ramon Muntanyà, van llegir el manifest d’adhesió del món de l’esport al Manifest Institucional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que podeu consultaraquí.

Seguidament, l’equip de futbol femení local de primera divisió va guanyar el partit que les enfrontava contra l’EF Bonaire per 4 gols a 2.

Partit de futbol entre el FC Pradenc i EF Bonaire el dissabte, 28 de novembre