El ple municipal de Prats de Lluçanès ha aprovat les Ordenances Fiscals per l’any 2020. Entre les novetats més destacades, es proposa una baixada de l’IBI de gairebé tres dècimes i mitja, fet que tindrà un impacte directe al rebut dels pradencs i pradenques que percebran una reducció en el seu rebut en els habitatges de tipus mig. La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups de Junts per Prats i Movem Prats, l’abstenció d’ERC Prats i el vot en contra del RAP.

Un dels altres serveis municipals amb abaixada de preus és l’Escola Bressol Municipal La Pitota. Així, a partir del proper curs escolar els pares i mares dels infants pagaran 15 euros menys a partir del segon any de matriculació.

D’altra banda, també s’aposta per retornar la gratuïtat de la piscina per a les persones jubilades i es mantenen els ajuts per a persones vulnerables. Altres canvis que ha destacat l’alcalde de Prats, Jordi Bruch, són la gratuïtat de transmissió de nínxol dins de primer grau o l’augment d’un 10% de la bonificació de la plusvàlua passant al 60% en els casos en què afecti a l’habitatge habitual.

A més, des del consistori es treballa amb l’objectiu de potenciar la sostenibilitat al poble. En aquesta línia, s’amplien les bonificacions del 75% de l’impost de circulació als vehicles elèctrics, híbrids i els que contaminin menys del 0,92g/CO2. També es bonificarà la meitat del cost d’assistència dels productors de proximitat a les Fires per fomentar el consum de productes de proximitat i del territori.

Bruch, ha exposat que també s’ha revisat la taxa per tinença de gossos, concretament s’afegeix una nova taxa de 5 euros per la recollida d’animals reincidents perduts a partir del segon dia de la recollida.

Abans de la votació, el grup municipal d’ERC Prats ja ha avançat la seva abstenció i ha demanat per què no s’ha modificat la taxa d’escombraries. En aquesta línia, Bruch ha exposat que s’està estudiant la seva modificació de cara a l’any vinent tenint en compte que ja va tenir una baixada substancial l’any passat.

Per la seva banda, la regidora del RAP, Queta Bosch, ha votat en contra de les ordenances tot i no exposar-ne cap motiu ni fer cap intervenció.

La regidora de Movem Prats, Montse Juvanteny, ha explicat que se senten satisfets amb la presentació d’aquestes taxes: “Són unes bones ordenances, són responsables i ens permetran afrontar aquesta primera etapa de govern”.

La sessió també ha anunciat el sorteig de les persones que han d’assistir a les meses electorals de les eleccions generals del proper diumenge 10 de novembre.

Podeu recuperar el vídeo complet del ple en aquest enllaç.