Els dos nous aparcaments públics de Cal Bernat i del carrer Sant Pere ja estan en ple funcionament des d’aquest divendres. Així, Prats de Lluçanès compta amb 60 places d’aparcament públic més que permeten augmentar el nombre de places disponibles al centre del poble, una acció que permet facilitar l’accés a la principal zona comercial del poble, tal com exposa l’alcalde Jordi Bruch.

Els dos terrenys de titularitat privada, amb cessió d’ús públic, estan habilitats per aparcar-hi de forma gratuïta després que s’hi hagin instal·lat punts de llum per augmentar-ne la seguretat i visibilitat.

Paral·lelament, s’està treballant en el buidat de les propostes que els pradencs i pradenques van fer arribar a l’Ajuntament per millorar la mobilitat del poble en el marc del primer procés participatiu del poble.

Les principals preocupacions traslladades pel veïnat són la millora de la mobilitat al carrer Major, carrer Sant Pere, carrer Bruc, carrer Mossèn Josep Valls, així com les nombroses barreres arquitectòniques i la preocupació per la baixada de places d’aparcament en els últims anys, una problemàtica que queda satisfeta amb els dos nous aparcaments públics gratuïts que s’han posat en marxa.