Imatge de la gravació del vídeo promocional de Les Xeres de Santa Àgata, el 1r Festival de Foc i Llum del Lluçanès

El proper dissabte 2 de febrer Prats de Lluçanès serà l’escenari de Les Xeres de Santa Àgata, el 1r Festival de Foc i Llum del Lluçanès. L’esdeveniment rememora el 5 de febrer de 1714, dia de Santa Àgata, quan les tropes de Felip V van cremar per primera vegada el municipi de Prats de Lluçanès, i van provocar grans pèrdues i la fugida de moltes de les famílies que hi habitaven. Any rere any s’ha recordat la crema amb un repic de campanes i altres actes culturals.

Enguany, però, l’entitat organitzadora d’aquesta diada, La Casa de l’Heura, ha anat un pas més enllà, i ha apostat per reinterpretar aquest fet històric en un bonic festival en què el foc, la llum, l’art efímer i de carrer i els elements de la cultura popular del Lluçanès seran els grans protagonistes.

El festival estarà compost per una trentena d’instal·lacions o espectacles breus ubicats en espais emblemàtics del municipi. S’iniciarà durant la posta de sol (a dos quarts de 7 de la tarda) amb un acte inaugural a la plaça de l’Església, i finalitzarà amb un acte a les 10 de la nit als baixos de l’Ajuntament.

Hi conviuran obres d’artistes convidats així com de veïns i veïnes, entitats, associacions i creacions pròpies de La Casa de l’Heura. La participació és un dels elements clau d’aquest festival, ja que serà possible gràcies a la tasca de voluntàries i voluntaris. Hi col·laboren l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, Òmnium Cultural Osona, l’ANC Lluçanès i la UBIC.

Es pot contactar amb l’entitat organitzadora a: lacasadelheura@gmail.com

Consulta tota la programació del festival