Aquest dimarts 15 de gener al vespre es va celebrar un ple extraordinari a l’Ajuntament de Prats. El punt principal de la sessió va ser l’aprovació de l’inici del procediment per a la contractació de les obres dels vestidors de la zona esportiva de Prats.

L’alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, va exposar les novetats referents al finançament d’aquesta, amb un cost de sortida de 995.567,83 euros. Per fer front a aquesta important i necessària inversió, es compta per una banda amb una dotació econòmica de 126.000 euros procedents de les meses de concertació de la Diputació de Barcelona, i per una altra, després de l’aprovació del pressupost de la mateixa Diputació per aquest 2019 i de la visita de l’alcalde de Prats, Isaac Peraire, al president de l’ens, Marc Castells, de 160.000 euros més pel finançament de l’obra.

A l’espera de saber el cost definitiu i d’adjudicació un cop fet el procés de contractació, que molt probablement farà reduir-lo, i de fer el tancament de l’exercici 2018 de l’Ajuntament de Prats, la previsió és poder utilitzar una part del romanent d’aquest exercici.

Amb tot doncs, la finalitat de l’equip de govern és, segons va explicar Peraire, que el crèdit necessari per acabar de finançar l’obra sigui “el més reduït possible, per mantenir l’estat de salut econòmica de l’ajuntament”. I va afegir que es tracta d’una inversió necessària que serà possible amb una gestió econòmica responsable del pressupost”.

A partir de la publicació de l’expedient de contractació, s’obre un termini de 20 dies naturals durant els quals les empreses poden presentar les seves ofertes de contractació.

El punt va ser aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, i en contra del PDeCAT Prats, a l’oposició. El regidor, Jordi Bruch va reiterar que es tracta d’un projecte d’una gran envergadura pel poble, que els pot “hipotecar el seu dia a dia” i va comentar que els sembla que “la proximitat de les eleccions, vulgui fer córrer els tràmits del projecte.”

D’altra banda, el ple també va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal 50 reguladora de la taxa per a la utilització de diferents espais municipals, en que s’incorpora el preu d’accés puntual a l’espai coworking que serà de 20€ per a 10 accessos mensuals. En aquest cas, el grup PDeCAT Prats es va abstenir.

Finalment, també es va tirar endavant l’adjudicació de la concessió demanial per a la instal·lació, manteniment i explotació de l’estació de recàrrega de vehicles elèctrics al terreny de Cal Pelut a l’empresa Rec Energy Solutions S.L.