Una trentena de persones de Prats i rodalies s’han auto-organitzat per elaborar mascaretes casolanes voluntàriament als seus domicilis, garantint-se totes les mesures preventives.

El voluntariat, que compta amb el suport de l’Ajuntament, està coordinat amb la Xarxa Solidària de Vic i elaboren el material segons la demanda. Un cop elaborades les mascaretes les persones voluntàries s’asseguren que qui rebi les mascaretes les renta a temperatura i amb gotes de lleixiu o les esterilitza abans d’utilitzar-se, seguint les directrius que la Xarxa Solidària rep del Consorci Hospitalari de Vic (CHV).

En aquest sentit, des de la Borsa Solidària de Prats es fa una crida perquè totes les persones del poble que sapiguen cosir puguin escriure al whatsapp 661 545 638.

Paral·lelament també es recorda que els treballadors i treballadores que en necessitin poden sol·licitar-ne per whatsapp al mateix número.

Des de la Xarxa Solidària es demana que totes les persones o agents que tinguin gomes per elaborar mascaretes o recursos disponibles també es puguin posar en contacte.