MOCIÓ “IMPLANTAR MESURES D’ADAPTACIÓ URBANÍSTICA I SUPRESSIÓ DE LES BARRERES ARQUITECTÒNIQUES A LA VIA PÚBLICA” 

En el Ple del 20 de gener vàrem presentar la moció “Implantar mesures d’adaptació urbanística i supressió de les barreres arquitectòniques a la via pública” que es va aprovar per unanimitat. L’equip de govern es va comprometre a tenir-lo enllestit abans d’acabar la legislatura. Aquest Pla d’Accessibilitat hauria d’estar fet i és absolutament necessari per al nostre poble. Hi ha molts punts conflictius i cal una millora per la mobilitat i benestar de les pradenques i els pradencs.

PARTICIPACIÓ VS INFORMACIÓ

En el mateix Ple vàrem explicar què entenem per participació. Durant aquesta legislatura l’equip de govern ha dit que ens deixa participar quan, el que fa, és informar-nos de què han decidit. Participar NO és el mateix que informar.

ROM

Aquest mes de febrer l’equip de govern ha presentat als grups municipals l’esborrany del ROM (Reglament Orgànic Municipal). Estem treballant per fer-hi les nostres aportacions. Aquest document és vital pel correcte funcionament de l’ajuntament, no és un document per prendre a lleugera i cal dedicar-hi el temps que sigui necessari pel correcte funcionament de la institució amb consens de totes les forces polítiques.

CONSELL PER LA REPÚBLICA

Des del Consell per la República s’han fet diferents mobilitzacions per demanar la llibertat de presos polítics, exiliats i represaliats, en contra de la prohibició de la JEP (Junta Electoral Provincial). Hi hem estat presents amb representants de diferents entitats i dels grups municipals. #Preparem-nos #ProuRepressió #DesobediènciaCivil

8M

Aquesta setmana, l’11 de febrer, és el Dia Mundial de la dona i la nena a la ciència. El mes vinent celebrem el 8 de març, dia molt important per a les reivindicacions de totes les dones. Ens agradaria molt que la situació de les dones en tots els àmbits professionals estés tan normalitzada, que no ens calgués fer dies de res.

No volem, només, que les administracions ens diguin que podem fer el què vulguem, que podem fer el mateix que un home. Volem que sigui real, volem i necessitem referents femenins que normalitzin la presència de les dones en qualsevol àmbit. Que voler fer el què una vulgui, no suposi sempre una lluita contracorrent, havent de demostrar cada dia que vals tant com un home.

Mentrestant, continuem la lluita al carrer, a la feina, a casa, allà on siguem presents les dones per procurar un present i futur millor per totes i tots. L’assoliment dels nostres drets com a dones segur que procurarà una millora en els drets de tots.

APORTACIONS ALS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

Aquesta setmana hem aportat les nostres reflexions sobre com es va dur a terme el procés dels pressupostos participatius. Quedi per endavant que hi estem totalment a favor i només volem millorar el procés i que tots els pradencs i pradenques ens el fem nostre.

En primer lloc vam demanar quin percentatge del pressupost de Prats és la part dedicada al pressupost participatiu. Segons els nostres càlculs és vora el 0.5%, que considerem poc. També hem comentat que les sessions informatives no comencin fins que s’hagin recollit totes les propostes. Valoraríem positivament que les propostes que es descartin dins de les sessions informatives i participatives no apareguin a concurs.

Pel que fa al procés de preparar les propostes, pensem que vuit mesos són massa, perquè creiem fermament que la proposta guanyadora s’ha de fer el mateix any que es voti. Per altra banda, si l’ajuntament troba una proposta interessant per incloure-la a les inversions dels pressupostos del següent any, aquesta no hauria de quedar inclosa dins del procés de votació perquè resta vots als altres projectes. I com a últim punt, demanaríem que l’entitat o persona que ha presentat el projecte guanyador fos informat personalment abans o a l’hora que es fa públic el resultat.

T’ESCOLTEM

Si tens cap proposta per millorar el poble, no dubtis en enviar-nos un correu a prats@republicactiva.cat.

XARXES SOCIALS

@rapprats

@republica_activa_prats

@RapPrats