El Govern de la Generalitat ha preparat un certificat autoreponsable de desplaçament per tal que la ciutadania acrediti el motiu del desplaçament que entrarà en vigor a partir d’aquest dilluns 23 de març a les 12 de la nit.

Des d’avui tothom qui surti al carrer per les úniques causes permeses ha de portar un document que ho acrediti o es pot rebre una multa de fins a 30.000 euros.  ‪Des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès es demana la màxima responsabilitat durant aquesta crisi sanitària, recordem que la millor mesura per la pròpia seguretat i la de totes les persones del poble és quedar-se a casa.

El document es pot descarregar i imprimir en format pdf des d’aquí.  En cas de no disposar d’impresora a casa i amb l’objectiu d’evitar desplaçaments innecessaris tindrà la mateixa validesa una captura de pantalla del document degudament emplenat.

En el següent enllaç trobareu la versió online del certificat.

Es tracta d’un certificat on s’indiquen els motius autoritzats per desplaçar-se segons, el Reial Decret 463/2020, pel qual es declara l’Estat d’Alarma on s’estableix la limitació de la llibertat de circulació de les persones i determina per a quines activitats es pot circular per les vies d’ús públic.

El document inclou les opcions d’anar a adquirir aliments, acudir a un centre sanitari, desplaçar-se al lloc de treball, tornar a la seva residència habitual, assistir persones que ho requereixen, anar a una entitat financera i una causa de força major.

La ciutadania també ha d’especificar l’adreça d’origen, la de destinació i les seves dades personals al document, que facilitarà el treball del ciutadà i dels cossos policials que vetllen pel compliment d’aquest confinament.

L’ús fraudulent d’aquest document i dels desplaçaments comporta l’aplicació de sancions que poden anar dels 600 als 30.000 euros.