L’Ajuntament de Prats de Lluçanès amplia les mesures preventives per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus, seguint les recomanacions rebudes per la Generalitat. La decisió de l’equip de govern estableix mecanismes de prevenció de contagis i planifica l’organització dels serveis en funció de l’evolució en els contagis de COVID-19, seguint les directrius del departament de Salut.

Fruit de les recomanacions, i com a mesura preventiva, s’ha decidit tancar i cancel·lar l’activitat fins al divendres 27 de març a totes les instal·lacions de la zona esportiva, l’Espai Social per a la gent gran, Casal del Jovent, Arxiu municipal, Biblioteca municipal, L’Espai, Sala Polivalent, Servei d’Intervenció Socioeducativa (Centre Obert) i Centre de Dia. En aquest sentit, també s’ha instat a diverses entitats i establiments que ofereixen cursos i activitats més massives que se sumin a la mesura preventiva i que anul·lin la seva activitat per prevenir el contagi del coronavirus.

De la mateixa manera, també s’han tancat l’Escola Bressol La Pitota, l’Escola FEDAC Prats, l’Escola Lluçanès, l’Institut Castell del Quer i l’Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL), seguin directrius del departament d’Ensenyament.

Al costat d’aquestes mesures preventives, a partir de demà, dissabte 14 de març, també es prohibeix l’accés als parcs infantils del municipi fins a nou avís per evitar la propagació del coronavirus.

a partir de dissabte, 14 de març, es prohibeix l’accés als parcs infantils del municipi fins a nou avís per evitar la propagació del coronavirus.

Des de l’Ajuntament s’insisteix en què se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades, i es transmet un missatge de tranquil·litat, responsabilitat i serenitat. Per això, es recordar que tal com ha exposat el president de la Generalitat, Quim Torra, s’evitin els desplaçaments innecessaris.

D’acord amb les mesures decretades per la Generalitat per contenir la propagació del coronavirus també s’han restringit de manera taxativa les visites als hospitals públics i residències de la comarca d’Osona.

 

Tranquil·litat i confiança

Des del Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic s’estan complint estrictament tots els protocols i mesures indicades per prevenir, contenir i atendre a les persones que puguin resultar afectades pel coronavirus.

Davant la situació d’excepcionalitat que vivim, es vol recordar a la ciutadania les mesures que recomana el Departament de Salut:

  • Evitar acudir als hospitals si no és estrictament necessari, restringir les visites de pacients ingressats i limitar el nombre d’acompanyants de les persones que acudeixin a fer-se una prova o a Consultes Externes.
  • Si es creu que es pot tenir el coronavirus, fer el test que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d’infecció i, si dona positiu, trucar al 061.
  • Seguir les mesures preventives enfront de malalties respiratòries: rentar-se les mans sovint, evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria –o almenys mantenir-hi una distància de dos metres–, tapar-se boca i nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar, i evitar compartir menjar o altres estris.
  • Fer un ús responsable del 061 i trucar a l’Atenció Primària per a qualsevol dubte. En cas d’emergències greus i de risc vital, cal trucar al 112.