Prats de Lluçanès vol revitalitzar el parc d’habitatges buits del poble. Per contribuir a fer-ho, l’Ajuntament s’ha adherit com a soci col·laborador a la cooperativa Omplim els Buits, que treballa amb aquest objectiu i amb la finalitat de facilitar als seus usuaris l’accés a un habitatge de forma assequible i no especulativa. El projecte casa amb les estratègies del Pla d’Actuació Municipal d’Habitatge de Prats i també amb el compromís de treball i impuls de l’economia social i solidària.

La cooperativa es va presentar en un acte obert aquest dijous al vespre a l’Espai de Prats de Lluçanès, on hi van assistir un nombre divers de persones interessades en el projecte. Des de propietaris que busquen seguretat a l’hora de llogar, a persones que es volen emancipar o volen formar part d’una iniciativa d’arrel cooperatiu. A partir d’ara, s’espera poder crear un grup local d’aquesta societat que treballi al poble.

La cooperativa està impulsada per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i Gestió Veïnal sccl i persones a títol individual.