L’Agència de Residus de Catalunya va fer un comunicat a premsa dels finalistes catalans del Premi Europeu de la Prevenció de Residus i l’Escola Lluçanès ha estat seleccionada com a única finalista en la categoria d'”Institucions escolars”.

A partir d’aquest curs escolar l’Escola Lluçanès ha iniciat la coordinació d’un projecte sobre sostenibilitat dins del Programa Europeu Erasmus +  titulat “We are a sustainable community”. Durant tres anys hi ha programades activitats i pràctiques sostenibles que seran compartides amb els 5 països europeus associats al projecte: Romania, Bulgària, Anglaterra, Itàlia i Portugal.

Durant el passat mes de novembre i especialment durant la setmana EWWR (European Week for Waste Reduction) es van fer activitats, tallers i sortides a l’escola relacionades amb la sostenibilitat, el reciclatge i el consum responsable, que són les que l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunyahan nominat.

L’Agència de Residus de Catalunya també ha proposat altres agents com El Consell Comarcal de la Selva (en la categoria d’Administracions Públiques); GETE Ecologistes en Acció (Associacions); l’empresa Caprabo (Empresa); i el ciutadà Javier Ruiz Rojas(Ciutadans).

Els guanyadors es donaran a conèixer el pròxim 18 de maig en una cerimònia que se celebrarà aquest any a Barcelona, a la Casa Llotja de Mar. Aquest guardó distingeix iniciatives tenint en compte l’originalitat de la proposta; el caràcter innovador; l’adaptabilitat a altres contextos regionals o locals; la mobilització del públic objectiu i la durada.

L’Agència de Residus de Catalunya ha presentat cinc candidatures d’entre les activitats organitzades durant la VIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L’esdeveniment es va celebrar el passat mes de novembre a 32 regions, gràcies a la participació de 43 organitzadors i amb 12.255 activitats arreu d’Europa.

Aquesta és una iniciativa que se celebra a Catalunya des de l’any 2009 (el 2008 se’n va fer una prova pilot), sota la coordinació de l’ARC i amb el patrocini del Programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa accions de sensibilització i donar a conèixer estratègies de reducció de residus. Enguany, la IX Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 18 al 26 de novembre de 2017.