Els alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola FEDAC Prats i de 5è de l’escola Lluçanès participen al projecte “Cultura Emprenedora a les Escoles” (CuEmE) a través del qual estan creant una cooperativa amb el suport de l’escola, les famílies, l’Ajuntament, el Consorci del Lluçanès i altres empreses i entitats del territori.

L’alumnat ha visitat l’Ajuntament per presentar els projectes cooperatius a l’alcalde, Jordi Bruch, a la regidora d’Educació, Vanessa Gómez, i a la regidora de Comerç, Montse Juvanteny. Els joves emprenedors també han demanat el CIF a l’Ajuntament per acabar de constituir els seus projectes. L’alcalde els ha agraït la implicació amb el projecte i els ha remarcat que això és la llavor de projectes futurs, ja que la feina que estan fent es traduirà en un projecte emprenedor real.

La Cooperativa CoopArt Lluçanès de venda de productes artesans és la creada pels alumnes de 5è de l’Escola Lluçanès, mentre que l’escola FEDAC ha exposat que el seu projecte cooperatiu Art-EmE estarà vinculat a l’art i a la creativitat.

El programa CuEmE està pensat no només perquè serveixi per aprendre a crear i gestionar una cooperativa sinó perquè l’alumnat pugui aprendre diverses competències que els serviran al llarg de la vida com la confiança, la comunicació, el treball en equip i la responsabilitat. Així mateix, en el desenvolupament de la cooperativa, també es treballaran diferents matèries com les matemàtiques, la llengua o els valors socials i cívics.