Els alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de l’Institut Castell del Quer, de Prats de Lluçanès, participen aquest any al projecte anomenat Shining a light on fading memories and declinin crafts dins del projecte europeu Erasmus+, juntament amb Itàlia i la República Txeca.

Aquest projecte europeu es basa en l’intercanvi d’alumnes entre altres països, els quals s’hauran de comunicar a través de la llengua anglesa, ja que és un dels objectius principals de l’Erasmus. A més, s’adquireixen coneixements sobre la cultura dels altres països i s’afavoreix la convivència entre aquests, a través del tema d’enguany que és la memòria històrica de cada territori.

El proper diumenge 31 de març, els alumnes i professors italians i txecs arribaran a Prats de Lluçanès, i la seva estada serà d’una setmana. Durant aquests dies els joves dels diferents països durant a terme diferents activitats: una visita a la Catalunya Nord, visites a museus, assistència a xerrades sobre la memòria històrica…

Des de l’Institut Castell del Quer es creu que és un projecte realment interessant que permetrà als alumnes la consolidació de la llengua anglesa apresa al llarg de la seva escolarització i la coneixença d’altres cultures europees.