Autor: Jordi Palau

Les Festes de Sant Joan i els Elois no ompliran els carrers de Prats de Lluçanès, com és habitual, del 23 al 25 de juny degut a la situació extraordinària que s’està vivint. Així s’ha decidit de forma participativa a principis d’aquesta setmana en una reunió conjunta amb totes les entitats vinculades amb la celebració d’aquestes festes.

Després de setmanes treballant telemàticament amb entitats i associacions implicades, del 23 al 25 de juny s’oferirà una programació especial de les Festes de Sant Joan i els Elois per poder viure des de casa i evitar les aglomeracions, tal com recomanen les autoritats sanitàries.

El regidor de Festes, Isaac Romero, exposa que ha estat una decisió presa conjuntament amb les entitats i gens fàcil pel simbolisme i repercussió de les festes més estimades pels pradencs i pradenques. Tot i així, avança que es continua treballant participativament amb totes les entitats vinculades a les Festes per mantenir les tradicions i garantir-ne la seva celebració, encara que sigui des casa.

En aquest sentit, es vetlla perquè amb totes les mesures de seguretat hi pugui haver un tast del contrapàs en diverses places del municipi i que estaria ballat per traginers, sota la coordinació de Dansa i Tradició; un cros de Sant Joan adaptat a la situació actual i que enguany entoma l’entitat Set de córrer; l’encesa del petardàs i la txaranga, amb la implicació de I aquesta set! i la Comissió de Festes; una ballada dels gegants de Prats per poder ser vistos en diversos carrers del poble des de casa; i d’altres activitats que s’aniran desvetllant per omplir el programa d’unes festes úniques, que marquen l’inici de l’estiu al nostre municipi.

El pressupost previst per aquestes festes, tal com avança el regidor, es destinarà a ajuts econòmics a la ciutadania per mitigar els efectes de la pandèmia, tal com s’està treballant des de l’equip de govern.