Prats de Lluçanès celebra la diada de Sant Jordi 2023 amb una àmplia proposta d’activitats culturals i tradicionals, durant la segona quinzena del mes d’abril. Els actes s’han organitzat des de l’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, de la mà dels centres educatius del municipi, la Unió de Botiguers i Comerciants de Prats i Òmnium Cultural.

El divendres, 21 d’abril, el Sant Jordi es trasllada a les escoles. A les 11 del matí, als Jardins de la Farmàcia Vella, tindrà lloc el XVI Certamen Literari del Sant Jordi Escolar, amb la participació dels alumnes de l’escola Lluçanès i l’escola FEDAC. A 2/4 de 6 de la tarda, als Jardins de la Farmàcia Vella, es farà un berenar i un concert a càrrec de la Coral de Prats de Lluçanès. Els tiquets pel berenar (3 euros) es poden comprar a l’Espai social fins al 19 d’abril. En cas de mal temps, l’activitat es farà a l’Espai social.

El diumenge, 23 d’abril, dia de Sant Jordi, l’activitat se centrarà als carrers i a les places del poble amb les parades de roses i llibres. Durant el matí, al cantó del botiguer, Òmnium Cultural ha organitzat l’activitat “Estenem poesia”.

El dilluns, 24 d’abril, es farà el lliurament dels premis dels concursos organitzats per l’Institut Castell del Quer (Poesia (Haiku), Fotografia matemàtica – Som un món sostenible? i Bookface). A banda, l’alumnat de 3r d’ESO vendrà roses i es realitzaran tallers organitzats per l’alumnat de 2n de batxillerat.

El divendres, 28 d’abril, Òmnium Cultural celebra la Festa Sambori als jardins de la Farmàcia Vella, amb la gala de visionat dels projectes 2023, a les 6 de la tarda, i un concert amb el grup de versions Blú, a 2/4 de 8 del vespre.

Racó infantil sobre la diada a la biblioteca municipal

Paral·lelament, del 17 al 21 d’abril, la biblioteca municipal disposarà d’un racó infantil amb llibres sobre la llegenda de Sant Jordi i la diada.

Campanya “A l’abril cada paraula val per mil”

Al llarg de tot el mes d’abril, als establiments de Prats participaran en la campanya impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística i el Consell Comarcal d’Osona “A l’abril cada paraula val per mil”, que té l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania de la riquesa lingüística, i despertar l’interès i la curiositat per la llengua. Consulta tota la informació AQUÍ.

Exposició dels treballs i projectes del XVI Certamen Literari

Del 21 d’abril al 30 d’abril, a la Sala Cal Bach, hi hauran exposats els treballs i projectes del XVI Certamen Literari dels alumnes de l’escola Lluçanès i l’escola FEDAC Prats, sobre l’aigua i els seus usos.

Concurs: troba les cinc petites escultures d’Isaac Cordal

L’Ajuntament de Prats de Lluçanès presenta un concurs obert a la ciutadania en el marc dels actes de Sant Jordi 2023. Es tracta d’una iniciativa que convida els veïns a veïnes a trobar la ubicació exacta de les cinc petites escultures de l’artista Isaac Cordal que hi ha en diferents espais del centre del poble. D’aquesta manera, el consistori vol posar en valor aquest patrimoni artístic que ja forma part del paisatge urbà del municipi.

Tota la informació AQUÍ.