Dues entitats pradenques, els Bastoners Estelladors i la Colla Gegantera representaran aPrats de Lluçanès a la 29a edició de l’Aplec Internacional 2016 que tindrà lloc el cap de setmana del 30 i 31 de juliol a Perpinyà, la capital del Rosselló.

Els Gegants de Prats de Lluçanès durant l’homenatge rebut per la Festa Major de Sant Vicenç 2016

Així ho ha informat, tal com es pot veure aquíAdifolk, l’Associació per la Difusió del Folklore, encarregada d’organitzar l’esdeveniment.

Després d’haver participat en l’aplec que va tenir lloc l’any passat a la ciutat italiana de Torí, els Estelladors han tornat a estar seleccionats i per altra banda, el Vicenç i l’Àgata, elsgegants de Prats estaran acompanyats per tots els membres de la Colla que podran celebrar els 30 anys de la seva existència.

Aquest acte se suma al reconeixement que van tenir a la passada Festa Major de Sant Vicenç quan van ser els homenatjats durant el ball de la Trencadansa i els Ballets de Sant Vicenç.

L’Aplec va néixer el 1988 amb l’objectiu de donar a conèixer arreu d’Europa la cultura popular catalana sota el nom d’Aplec Internacional de la Sardana. Més tard va afegir al seu programa la mostra de grups folklòrics i el 2012, amb motiu del seu 25è aniversari, va passar a denominar-se Aplec Internacional.