El cap de setmana del 3, 4 i 5 de febrer, Prats de Lluçanès commemorarà Santa Àgata per rememorar la crema i el saqueig del poble, el 5 de febrer de 1714, en plena guerra de Successió, per part de les tropes borbòniques de Felip V.

L’Ajuntament de Prats de Lluçanès, de la mà de les escoles i diferents persones i col·lectius del poble, ha preparat una diada reivindicativa que, a més del tradicional repic de campanes, comptarà amb diferents activitats repartides al llarg de tot el cap de setmana.

Els actes començaran el divendres, amb la presentació dels treballs de recerca de l’Institut Castell del Quer, a 2/4 de 9 del vespre, a l’Espai. La programació continuarà el dissabte, amb la principal novetat d’enguany. A les 4 de la tarda, al Pavelló Municipal es realitzarà una ballada doble de sardanes amb la Cobla la Principal del Llobregat i la Jovenívola de Sabadell. El preu d’entrada serà de 5 euros i es podrà comprar a taquilla, abans de l’inici de la ballada. A ¾ de 9 del vespre, a la plaça de l’Església, es recuperarà l’espectacle de la Nit de Santa Àgata.

Diumenge, a 2/4 d’1 del migdia, es farà el tradicional repic de campanes a l’Església. Paral·lelament, hi haurà activitats a la plaça de l’Església. Durant tot el matí es realitzarà la votació final de la paraula de poble, de la mà d’Òmnium Cultural Osona-Lluçanès. També, a les 11 del matí, els alumnes de l’EMAL oferiran un concert de saxo i clarinet.

Coca de Santa Àgata

Durant tot el cap de setmana, es podrà comprar la coca de Santa Àgata al Forn J.Bruch i a la Pastisseria Girvent. Es tracta d’una delícia amb una massa assaonada a base de mel, avellanes, ametlles, nous i figues que es menja amb motiu de la diada i que recorda la crema del poble.