La presidenta del Parlament de CatalunyaCarme Forcadell, va visitar Prats de Lluçanèsel passat divendres, 19 de febrer, en una visita institucional que es va iniciar a l’Ajuntamentamb la rebuda per part de l’alcalde, regidors del consistori i d’altres alcaldes de la comarca, entre d’altres.

Carme Forcadell rebuda per l’alcalde de Prats de Lluçanès i la resta de regidors de l’Ajuntament

Forcadell es va posicionar a favor de la creació de la comarca del Lluçanès i va comprometre’s a enviar una carta a tots els grups parlamentaris per tal que el Parlamentdoni compliment als acords presos en la moció del 31 d’octubre de 2014.

Carme Forcadell durant la signatura del llibre d’honor de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès

Després de signar al llibre d’honor, Isaac Perairealcalde de Prats de Lluçanès, li va entregar el resultat del procés participatiu del 26 de juliol, el llibre d’entrevistes a gent del Lluçanès En vida vostra, el llibre de La Trencadansa de Prats de Lluçanès. Perfum de Festa Major i coca i llonganissa local. A la inversa, Forcadell va entregar la medalla d’honor del principal òrgan legislatiu de Catalunya.

La Presidenta del Parlament de Catalunya entrega la medalla d’honor de l’òrgan legislatiu

Tot seguit, durant el dinar d’alcaldes i alcaldesses dels municipis del Lluçanès amb lapresidenta, es va parlar del procés d’oficialitat de la comarca, dels resultats de la consulta del 26J, i de necessitats i problemàtiques del territori. Durant la reunió, Forcadell va poder conèixer de prop les inquietuds i reptes que tenen els pobles del Lluçanès.

A les 4 de la tarda, a la Sala de Cal Bach, la presidenta del Parlament es va reunir amb membres de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Lluçanès i la plataforma El Lluçanès és comarca en què va parlar de la situació del procés d’independència amb els primers; i amb els segons es va exposar la trajectòria de la reivindicació comarcal i, de nou, van sol·licitar la constitució de la nova comarca del Lluçanès.

Trobada entre l’ANC Lluçanès i la plataforma El Lluçanès és comarca a la Sala Cal Bach de Prats de Lluçanès amb Carme Forcadell

A les 5 de la tarda, un centenar de persones es va concentrar a l’Espai Social del poble onCarme Forcadell va exposar Els reptes del Parlament d’una forma molt amena i que va ser aplaudida per tot el públic.

Xerrada de Forcadell a l’Espai Social del poble

Un cop acabada la programació oficial, i sense estar previst, la presidenta es va passejar al voltant d’una hora per les botigues de Prats parlant amb la gent dels comerços i que passejava pels carrers del centre.