Un total de 14 empreses s’han beneficiat de les subvencions que va aprovar el Ple de l’Ajuntament el passat 26 d’octubre i que es van presentar al públic el 7 de novembre. Les ajudes, a proposta de la Regidoria de Promoció del Municipi i la Taula de Dinamització Econòmica, s’establien en tres àmbits: foment d’ocupació, creació de nous establiments comercials i modernització de locals.

En total, l’Ajuntament ha destinat 4885,07 euros a les empreses beneficiàries. Quatre empreses han rebut l’ajuda per fomentar l’ocupació, quatre més per introducció de material específic, tres per la incorporació de material informàtic i noves tecnologies, dos comerços per a la renovació interior dels locals i una per a la implantació d’activitat.

Les subvencions del passat 2017 formaven part de la segona convocatòria d’ajudes a les empreses i comerços. El 2016, quan només era subvencionable la creació d’ocupació, es va quedar sense executar el 80% de la partida destinada. Enguany, les bases s’han ampliat amb noves línies d’ajut i el resultat ha estat que hi ha hagut més beneficiaris;  s’ha atorgat un 97% de la partida destinada.

Per al 2018 el consistori preveu destinar 5000 euros més a empreses i comerços. En els propers mesos sortirà la nova convocatòria, un cop s’hagi debatut a la Taula de Dinamització Econòmica. Segons la regidora de Promoció del Municipi, Montserrat Juvanteny: “Ampliant les línies de subvenció en aquesta convocatòria hem aconseguit que els beneficiaris hagin augmentat. Des de l’Ajuntament estem satisfets de poder ajudar a noves empreses que s’implantin al municipi i també a aquelles que ja hi són, perquè puguin millorar.

Xerrada de presentació dels ajuts