Les dones i el moment polític

L’única dona membre de la Mesa del Parlament de Catalunya, l’Alba Vergés, va ser dimecres dia 14 de març a Prats de Lluçanès. Després de la visita institucional a l’Ajuntament, i de passar pel CAP on es va reunir amb l’equip mèdic, la diputada igualadina d’ERC va protagonitzar l’acte “les dones i el moment polític” a la sala d’actes de L’Espai.

 

Suport a la vaga de dones del 8 de març

El Ple del dia 28 de febrer va aprovar per unanimitat donar suport a la Vaga feminista del 8 de març, a instàncies del Col·lectiu feminista del Lluçanès “La Fetillera”. La moció instava a donar suport als col·lectius i sindicats convocants de la vaga, explicar els motius pels quals es convoca, animar a la població a participar-hi així i com fer arribar a totes les treballadores públiques la informació sobre els drets que tenien per secundar la vaga.

 

Per recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions

En el mateix ple del dia 28 de febrer, a proposta d’ERC es va aprovar una moció amb un seguit d’acords que van en la línia de fer que el Govern de l’Estat lligui per llei la revalorització de les pensions a l’IPC, perquè ens sembla que les pensions no poden revaloritzar-se per sota de l’increment del cost de la vida. Recordem que, entre altres greuges, el sistema públic de pensions de l’Estat Espanyol ha estat víctima de la política econòmica del Partit Popular per haver dilapidat el Fons de Reserva de la Seguretat Social.