Tapes de bolets dolces i salades, música en directe i gent omplint el centre del poble, Prats de Lluçanès ha celebrat una exitosa edició del “Tocats pel Bolet”. Durant tot el cap de setmana, el bolet i la tardor han estat els grans protagonistes al poble, amb les degustacions i parades, activitats infantils, comerç, música i cultura.

La festa organitzada des de la Unió de Botigues i Comerciants de Prats, amb la col·laboració de l’Ajuntament, va engegar el dissabte al migdia amb la mostra de bolets del Lluçanès, on els visitants van poder veure l’exposició realitzada per la gent gran i el jovent del poble, tot i l’escassa presència de bolets degut a les condicions meteorològiques poc favorables.

La cultura i el patrimoni també hi van ser ben presents amb la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni a la Capella de la Bona SortPrats s’hi va sumar amb el concert de Jaume Arnella, recentment guardonat amb el Premi Joan Coromines de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana.

La quitxalla també es van poder endinsar en el món dels bolets amb el conte de bolets amb l’Anna & Subi a la plaça de l’Església.

Tot seguit, especialitats i tapes de la cuina del bolet van omplir els carrers del centre del poble. Centenars de persones van passejar, provar i gaudir de les degustacions del bolet i els maridatges oferts pels elaboradors locals. Els establiments participants enguany van ser Cal Janet, Cal Siller, El Taulell, Forn J. Bruch, Pastisseria Girvent i Peixateria Escrigas. Les degustacions van anar acompanyades de l’actuació dels combos de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL).  

La suma intergeneracional i l’esforç de diverses entitats i col·lectius han permès recuperar un espais natural del poble, la Font del Xambó i del Ti. El mateix diumenge al migdia es va presentar el projecte que ha comptat amb la col·laboració de l’escola FEDAC Prats, del voluntariat jove, de la gent gran del poble, de la Unió excursionista, del Centre Camadoca i de la plataforma Lluçanès Viu i l’Ajuntament.