Ahir al vespre es va celebrar una reunió oberta a totes les entitats del poble, per tal de donar a conèixer el projecte de remodelació de l’antic CAP i Centre de Cultura del poble. Aquest nou espai, on conviuran l’Hotel d’Entitats i un espai de coworking, va en la línia de dotar el poble de Prats d’equipaments de primer ordre.

L’alcalde de Prats, Isaac Peraire, va obrir la reunió explicant els objectius d’aquesta obra i intervenció. Per una banda, un dels valors més grans del poble és la riquesa del món associatiu i la gran quantitat d’entitats de diferent tipologia que el conformen. Moltes d’aquestes entitats, a hores d’ara, o bé no disposen de cap espai, o el que tenen necessita manteniment, reformes i fins i tot, rehabilitació. És per això que s’ha optat per crear aquest nou equipament, rehabilitant un edifici de l’Ajuntament que actualment està gairebé en desús. Amb aquest projecte, es crearà un nou espai on les entitats de Prats de Lluçanès podran fer reunions i diferents activitats. A més, amb aquest projecte, el poble guanyarà dos nous equipaments: una sala d’actes i un espai de coworking, que permetrà obrir noves (i necessàries) oportunitats de treball al poble.

Annaïs Soler, Josep Rocadembosch i Mireia Noguera, part de l’equip tècnic que ha dissenyat el projecte del nou equipament, van explicar les característiques d’aquest nou espai a les prop de 50 persones que es van acostar ahir al Centre de Cultura.

Annaïs Soler, directora d’obra, explicà la distribució dels espais, un edifici innovador que suposarà un punt i a part pel món associatiu del poble, destacant els espais comuns que serviran per compartir sinergies entre les entitats. Aquest és un dels punts on va posar més èmfasi, ja que el disseny arquitectònic facilitarà la interacció entre les diferents associacions, enriquint encara més el teixit associatiu de Prats.

Josep Rocadembosch, enginyer, explicà diferents aspectes tècnics del nou equipament, com poden ser el sistema de climatització, ventilació o bé el sistema de reserva d’espais. Aquest, serà de forma telemàtica, similar a les reserves de les pistes de la zona esportiva, evitant així la necessitat de fer les reserves presencialment.

A l’hora de dissenyar el projecte, l’equip tècnic va visitar altres poblacions que tenen models semblants d’Hotel d’Entitats. Un dels aspectes més atractius del projecte és que els tres espais (Hotel d’Entitats, espai de coworking i sala d’actes) estaran molt ben diferenciats entre si.

El projecte tindrà un cost de 367.409,39€ (impostos inclosos) i una previsió de durada de vuit mesos i mig. La previsió és que les obres comencin la setmana vinent.

Projecte de façana – Hotel d’Entitats

Projecte d’accés principal – Hotel d’Entitats

Projecte sala d’actes – Hotel d’Entitats

Projecte sala d’actes – Hotel d’Entitats