Visita del conseller d’Educació, Josep Bargalló, a una aula de P5 de l’Escola Lluçanès

L’Escola Lluçanès i l’Institut Castell del Quer de Prats han rebut aquest dimecres al matí la visita del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i de la directora d’Ensenyament a la Catalunya Central, Dolors Collell, que acompanyats de l’alcalde de Prats, Isaac Peraire, i de bona part de l’equip docent han recorregut les instal·lacions dels centres.

La visita ha començat a les 9 del matí a l’Escola Lluçanès on la directora i algunes mestres han rebut al conseller i tota la comitiva. Al llarg del recorregut han entrat i visitat diverses classes on han vist com treballaven i aprenien els nens i nenes. També han recorregut el pati de l’escola i el menjador.

Seguidament, han visitat l’Institut Castell del Quer, on han conegut la directora i alguns professors. Poc després de la visita, Bargalló s’ha reunit amb Isaac Peraire i els agents implicats de la comunitat educativa. En aquesta reunió, en la que també hi ha format part el President del Consell Català de Formació Professional i impulsor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, Fabián Mohedano, s’ha posat sobre la taula l’aplicació de la reforma horària als centres educatius de Prats. Segons Bargalló, “es tracta d’una proposta que busca millorar el benestar i l’aprenentatge dels alumnes” a través dels horaris escolars, que ja es treballa a altres municipis de Catalunya.

Pel que fa a les peticions fetes des dels centres, com per exemple l’ampliació del pati de l’escola Lluçanès o la remodelació d’alguns elements d’aquest, Bargalló ha exposat que “sempre són anotats, i que si en algun cas es tracta d’inversions petites es podran tirar endavant, i si són modificacions més grans es parlaran amb l’Ajuntament”.

Per la seva banda, Isaac Peraire, ha agraït la visita del conseller d’Educació i de la directora d’Ensenyament de la Catalunya Central als centres del poble. Ha emfatitzat el compromís que té el consistori per seguir treballant en el projecte d’Educació 360 i el de la reforma horària, un projecte transversal que implica a molts agents del territori i que també ho ha de fer a la comunitat educativa de Prats per millorar el benestar dels nens i joves.